Een bij kan niet zonder leefgebied

Samen met onze partner Bee in Balance doen we er alles aan om het voor de bij in Nederland zo aangenaam mogelijk te maken. Laten we samen de betonnen jungles in Nederland veranderen in bijenhabitats vol leven.

Een bij kan niet zonder habitat

Kies één van de 5 habitats

Samen met ecologen ontwikkelden we 5 habitats. Laat je door onze adviseurs inspireren en kies een habitat dat bij jouw omgeving past. 

Wij komen de habitat aanleggen

Bee in Balance richt jouw omgeving in. Je betaalt een vast bedrag per m2. De groene sahara of de betonnen jungle veranderen we in een florerende bijenoase. 

 

Zie het leven in jouw omgeving groeien

In no-time zie je leven ontstaan in de nieuwe insectvriendelijke omgeving. Het nieuwe habitat verzorgen we met liefde. En de bijen zullen je dankbaar zijn!

Het concept

Habitat 1. Voor alle bestuivers een B&B

Dit leefgebied is samengesteld dat zowel wilde bijen, honingbijen en andere insecten ervan profiteren. De combinatie van drachtplanten en insectenhotels maakt dit habitat de perfecte Bijen B&B.

1. Voor alle bestuivers een B&B

Habitat 2. Zand Oase

In onze tuinen plaatsen we steeds meer insectenhotels waar bijen en andere insecten kunnen overwinteren en schuilen. Maar dit is niet het natuurlijke habitat voor zandbijen en hommels. Zij nestelen het liefst in de grond. Speciaal voor hen hebben onze ecologen dit habitat samengesteld. 

2. Zand Oase

Habitat 3. Feest voor wilde bijen

Wilde bijen zijn selectiever dan honingbijen. Ze vliegen niet op alle bloemen en planten die ze kunnen vinden. Dankzij hun langere tong komen ze bij nectar die honingbijen nog nooit van hun leven hebben geproefd. Speciaal voor de wilde bij ontwikkelden onze specialisten dit habitat.

3. Feest voor wilde bijen

Habitat 4. Symbiose daken

In Nederland hebben we ruim 500 m2 platte daken. Stel nou dat we al deze grijze daken veranderen in groene oases speciaal voor bijen en andere insecten! Reken maar uit hoeveel potentie dit biedt voor bijen!

4. Symbiose dak

Habitat 5. Honey for honey bees

Honingbijen kunnen niet bij alle stampers van alle bloemen en planten. Zij vliegen in bepaalde gevallen op andere soorten dan wilde bijen. En ze zijn bloemvast. Speciaal voor de honingbij ontwikkelden we dit habitat.

5. Honey for honey bees

Onze impact met habitats

Onderkomens

Zaadjes ingeplant

Bijen een nieuw leven gegeven

Vierkante meters vergroend